رابطه زوجین و 3 راز موفقیت رابطه‌ی سالم

رابطه زوجین

سه نکته کلیدی در رابطه زوجین

ممکن است شما نیز این جمله پندآموز که «اگر حرف خوب و مناسبی برای گفتن ندارید، اصلا چیزی نگویید» را شنیده باشید. چراکه بیان برخی از افکار، نظرات یا مشاهدات، ممکن است منجر به بروز ناراحتی و درگیری‌های غیرضروری ‌شود.

اما اخیرا روانشناسان معتقدند که همیشه الگو قرار دادن این جمله در رابطه زوجین، می‌تواند بیشتر از اینکه فایده داشته باشد، ضرر داشته باشد. زیرا اگرچه در ظاهر بیان برخی مسائل دشوار است، اما لازم است به‌صورت آشکار و با صداقت کامل در مورد آنها صحبت کرد. در ادامه به این مسائل اشاره خواهیم کرد.

📚رای بهبود روابط‌تان و یادگیری نکات کلیدی در ارتباط با زوجین، به بخش مقالات سایت ما سر بزنید! 

💬 برای ارتباط بهتر، نیاز به دانستن بیشتر دارید!

ناراحتی از شریک زندگی

رابطه زوجین

توصیه می‌کنیم اگر از همسر خود ناراحت هستید، بدون نگرانی در مورد علت آن صحبت کنید. ممکن است در ابتدا تصور کنید که ارزش ذکر کردن ندارد یا گفتگو در مورد آن باعث شروع دعوا می‌شود. اما بهتر است بدانید که عدم توجه به این مساله در رابطه زوجین، خطرات و عوارض روحی بیشتری دارد. این رفتار به مرور باعث ایجاد سرخوردگی، ناامیدی و حتی خشم فروخورده می‌شود.

از اینکه چرا وسوسه می‌شویم تا از بحث در مورد ناراحتی و شکایات خود اجتناب کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تصور می‌کنیم که سکوت می‌تواند به کاهش شدت درد روحی‌مان کمک کند.
  • تصور می‌کنیم که روش خوبی برای ابراز ناامیدی، بدون مواجهه مستقیم با آن است.
  • فکر می‌کنیم که روشی برای تنبیه شریک زندگی‌مان است.
  • امید داریم شریک زندگی‌مان خودش به تنهایی متوجه ناراحتی ما شود.
  • نگران هستیم که ابراز ناراحتی به احساسات شریک زندگی‌مان صدمه بزند.

اگرچه این دلایل به ظاهر معقول به نظر می‌رسند، اما در اصل باعث می‌شوند که راحتی شما بر حفظ سلامت رابطه ارجحیت پیدا کند. در واقع، سکوت کردن ممکن است به طور موقت از بروز کشمکش یا درگیری در ارتباط زوجین جلوگیری کند اما به ندرت منجر به حل مسائل می‌شود.

چراکه اگر همیشه از بیان مشکلات به‌خصوص نگرانی‌های عاطفی خود کناره‌گیری کنید، چیزی جز سردرگمی و عادت به بی‌تفاوتی برای شریک زندگی‌تان نخواهد داشت. در این شرایط، ممکن است تا آخر عمر متوجه نشود که چه کارهایی برای شما انجام داده است که موجب بروز ناراحتی و اندوه شما شده‌اند.

این فقدان ارتباط می‌تواند باعث شود که مسائل کوچک بسیار بزرگتر از آنچه در واقعیت هستند احساس شوند. پس بهتر است نگرانی‌های خود را حتی اگر خیلی جزئی به نظر می‌رسند، با شریک زندگی‌تان مطرح کنید.

مطمئنا به‌کارگیری چنین رویکرد مثبتی در رابطه زوجین، مسیر را برای یک گفتگوی سازنده و دوطرفه باز می‌کند و مانع از این می‌شود که مسائل، حل‌‌نشده باقی بمانند. بدین‌شکل، هر دو طرف این فرصت را دارند که احساسات خود را بیان کنند و به سوءتفاهم‌های احتمالی پاسخ دهند.

نیاز به اعتماد و اطمینان بیشتر از سوی شریک زندگی

رابطه زوجین

نمی‌توان انکار کرد که همه ما در لحظاتی از زندگی نیازمند ابراز کمی عشق و اطمینان بیشتر از سوی طرف مقابل خود مثلا با شنیدن عبارت دوست دارم، قدردانی یا تایید چندباره هستیم. با این حال، بسیاری از مواقع از ترس ناخوشایند بودن این نیاز، از ابراز آن پرهیز می‌کنیم.

درصورتی‌که از نظر روانشناسان، در رابطه زوجین پرسیدن سوالاتی مانند «آیا هنوز مرا دوست داری؟» یا «آیا من هنوز برای تو جذاب هستم؟» هیچ ایرادی ندارد و بالعکس باعث استحکام ارتباط میان آنها می‌شود. چراکه تلاش برای کسب اطمینان از علاقه شریک زندگی، نشانه ضعف نیست، بلکه می‌تواند یک جنبه سالم و مهم برای حفظ رابطه باشد.

یک مطالعه در سال 2021 از تحقیقات روانشناسی کشور ژاپن نشان داد که در رابطه زوجین، جستجو میزان اطمینان و اعتماد طرفین به یکدیگر، نقش مهمی در حفظ ارتباط عاطفی آنها و رضایت از رابطه دارد.

به عبارت ساده‌تر، بیان نیاز خود به عشق، تایید و اطمینان شریک زندگی، نه تنها می‌تواند نتیجه مطلوبی را به همراه داشته باشد بلکه دو طرف را نیز به هم نزدیک‌تر می‌کند. زیرا هنگامی‌که از شریک زندگی خود درخواست ابراز علاقه و اطمینان می‌کنید، این فرصت را به او می‌دهید تا از این طریق نیازهای عاطفی شما را برآورده کند و وظیفه مراقبت خود از شما را به شکلی ملموس‌تری نشان دهد. این روند می‌تواند منجر به بروز عشق، محبت و حمایت بیشتر شود و به نوبه خود به نفع رابطه زوجین است.

در مقابل، اگر شریک زندگی شما متوجه نشود که شما چنین نیازی دارید، احتمالا در اثر احساس ناامنی با گذشت زمان منزوی خواهید شد. پس به جای بروز افکار منفی و ترس از ترد شدن، ارزش آن را دارد که در مورد نیازهای عاطفی خود با طرف مقابل صحبت کنید.

❤️اگر احساس می‌کنید نیاز به راهکارهایی برای تقویت رابطه‌تان دارید، همین حالا از مشاوره تخصصی ما بهره‌مند شوید! 
💬برای رزرو جلسه مشاوره و دریافت راهنمایی‌های حرفه‌ای در زمینه روابط، اینجا کلیک کنید.

شک و تردید در مورد رابطه

رابطه زوجین

اگرچه وجود شک و تردید در رابطه زوجین یک مساله ناراحت‌کننده است. اما اغلب به راحتی بیان نمی‌شود و برای ابراز آن ترس خاصی وجود دارد. زیرا این باور وجود دارد که آشکار شدن شک و تردیدها ممکن است باعث کاهش علاقه طرف مقابل شود یا سکوت در مقابل آن نشانه سازگاری است.

روانشناسان معتقدند که دلیل اصلی هرچه باشد، بهتر است این افکار را کنار بگذارید و نگرانی خود را بیان کنید. زیرا ممکن است زمان کافی برای اصلاح باقی نماند.

جالب است بدانید که در رابطه زوجین، این احساس اجتناب از گفتگو در مورد مسائل دشوار، خیلی هم غیرمعمول نیست. اخیرا یک مقاله منتشرشده در مجله مطالعات روابط انسانی نشان داد، زوج‌هایی که شک و تردیدهای خود را به یکدیگر ابراز نمی‌کنند، به میزان قابل‌توجهی بیشتر احتمال دارد که از هم جدا شوند. محققان این مقاله حتی دریافتند که می‌توانند جدایی‌های ناشی از عدم ابراز شک و تردیدها را در یک دوره سه ماهه و با دقت 90 درصد پیش‌بینی کنند.

در مقابل، در همین مقاله مشخص شد زوجینی‌که آشکارا نگرانی‌های خود را با یکدیگر در میان می‌گذاشتند و حتی در این رابطه از دوستان و خانواده مشاوره می‌گرفتند. در اثر رفع ابهامات با آرامش خاصی در کنار یکدیگر زندگی می‌کردند.

پس لازم نیست شک و تردیدهای خود در مورد رابطه‌تان را پنهان نگهدارید. بهتر است با بیان نگرانی‌های خود، راه برای رسیدگی به آن باز نگهدارید. نگران این مساله هم نباشید که ممکن است شریک زندگی‌تان علاقه‌اش را به شما را از دست بدهد یا رابطه‌تان به جدایی ختم شود. طبق تجربه، پایه‌های هیچ رابطه محکمی به‌واسطه چنین رویکردی سست نمی‌شود.

البته باید گفت که اگرچه ممکن است بیان آشکار نگرانی‌ها و تردیدها ترسناک باشد. اما این احتمال وجود دارد که شریک زندگی شما احساس مشابهی در این زمینه داشته باشد و بتواند با بیان دلایل کافی، اطمینان لازم را در وجود شما ایجاد کند. پس حتی اگر مکالمه دشواری باشد، به هر دو شما این فرصت را می‌دهد که بررسی کنید آیا این شک‌ها و تردیدها سطحی و زودگذر یا نشان‌دهنده وجود مشکلات عمیق‌تری هستند که باید به کمک روانشناس روی آنها کار کنید.

سخن آخر

بنابراین، در رابطه زوجین لازم است مسیر گفتگو هموار باشد تا حداقل بتوان در مورد ناراحتی‌ها، نیازهای عاطفی و شک و تردیدها به راحتی صحبت کرد. مطمئنا مشورت با یک روانشناس حرفه‌ای که به‌صورت تخصصی در زمینه رابطه زوجین فعالیت می‌کند، اطلاعات دقیق‌تری در این مورد در اختیار شما خواهد گذاشت. از این فرصت عالی استفاده کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *