روانشناس، روانپزشک یا روانکاو: به کدام مراجعه کنم؟
بسیاری از افراد در مقطعی از زندگی خود احساس میکنند باید به سراغ کسی بروند تا مشکلات روحی و روانی آنها را رواندرمانی کند؛ در این مواقع افراد با طیف وسیعی از درمانگرهای حوزه سلامت روان مواجه میشوند که روانپزشک، روانشناس یا روانکاو هستند. برای انتخاب بهترین درمانگر برای مشکلات خود در ابتدا باید این سه متخصص را بشناسید تا با توجه به مشکلی که دارید به متخصص مربوطه مراجعه کنید.
✨نگران نباشید، ما شما را در انتخاب بهترین روانشناس یا روانپزشک همراهی میکنیم! همین حالا تماس بگیرید.
روانپزشک کیست؟
رشته روانپزشکی یکی از زیر شاخههای رشته پزشکی است. افراد از طریق کنکور تجربی وارد رشته علوم پزشکی شده و بعد از طی کردن دوره پزشکی عمومی می توانند در تخصص روانپزشکی ادامه تحصیل بدهند.
یک روانپزشک بیماریهای روانی مثل اسکیزوفرنی و …، افسردگیهای مزمن و حاد، اختلالات جسمی که ناشی از بیماری روانی است مثل اختلال خواب و …، ناتوانی و معلومیتهای ذهنی و … را درمان میکند. روانپزشک برای درمان عمدتاً دارو تجویز میکند یا دستور شوک درمانی و … میدهد؛ همچنین در مواقع حاد دستور بستری هم میتواند صادر کند.
روانپزشک یک پزشک است و وظیفهاش درمان بیماری است. در مطب یک روانپزشک مشاوره های طولانی و عمیق بسته به رویکرد میتواند وجود داشته باشد.
روانشناش کیست؟
روانشناسی یکی رشتههای علوم انسانی است که افراد بعد از گذراندن 4 سال روانشناسی عمومی و دریافت مدرک کارشناسی میتوانند در تخصصهای گوناگون مثل روانشناسی بالینی، روانشناسی جرم و … ادامه تحصیل بدهند.
یک روانشناس معمولا مشکلات روحی و شخصیتی افراد را درمان می کند. روانشناس برای درمان بیمار اجازه تجویز دارو ندارد؛ بلکه صرفا از طریق صحبت و ریشه یابی مشکلات آنها را حل میکند. تلههای شخصیت، مشکلات روحی و عاطفی ناشی از تجربه سوگ، افسردگی، اضطراب و … در حیطه کاری روانشناس است. یک دکتر روانشناس حتی برای پیدا کردن شغل، ازدواج و این قبیل مسائل هم مشاوره میدهد.
روانشناس پزشک نیست او متخصصی است که می تواند مسائل روانشناختی را از طریق گفت و گو و مشاوره، تمرین و … حل کند.
📢 روانشناس کیست و چگونه میتواند به شما کمک کند؟
🌟 برای آشنایی بیشتر با نقش روانشناس و دریافت مشاوره تخصصی:
🔗 کانال تلگرام ما را دنبال کنید و مطالب آموزشی بینظیر را دریافت کنید.
📸 به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید و از مشاورههای آنلاین بهرهمند شوید.
روانکاو کیست؟
روانکاوی یک رشته مشخصی دانشگاهی نیست؛ بلکه نوعی تکنیک درمانی است. یک روانشناس میتوانند روانکاو شود و همچنین یک روانپزشک هم میتواند تخصص روانکاوی داشته باشد. روانکاوی مستقیم با ضمیر ناخودآگاه انسان سر و کار دارد و از طریق کند و کاو در گذشته مراجعه کننده سعی می کند ریشه مشکلات امروزه، ترس ها، اضطراب ها و … را پیدا کند. روانکاو از میان تجربههای مراجعه کننده در کودکی الگوهای رفتارها و باورهای غلط امروزی او را شناسایی می کند و از این طریق فرد را درمان میکند.
در روانکاوی هم شاهد تجویز دارو نیستیم و با جلسات مشاوره طولانی مدت سر و کار داریم.
سخن آخر
روانپزشک، روانشناس یا روانکاو در نهایت تلاش میکنند تا مراجعه کننده سلامت روان خود را به دست آورده و از سردرگمی نجات پیدا کند؛ فقط هرکدام این کار را با شیوه خاص خود انجام می دهند. اگر نیاز به جلسات مشاوره دارید و لازم دارید با کسی حرف بزنید باید به سراغ روانشناس یا روانپزشک بروید. در صورتی که مشکل شما حاد است نیازی نیست استرس داشته باشید؛ بعد از یک جلسه مشاوره روانپزشکی در صورتی که پزشک تشخیص بدهد شما به درمان دارویی نیاز دارید حتما شما را به یک روانپزشک معرفی میکند. برای رواندرمانی معمولا روانشناس و روانشپزشک با هم تیم درمانی تشکیل میدهند.
🌐اگر هنوز مطمئن نیستید که به کدام متخصص مراجعه کنید، با ما تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید!
منبع
Ferenczi, Sándor, and Otto Rank. “The development of psychoanalysis.” Classics in psychoanalysis monograph series (1986).