دوزبانگی در دنیای امروز: چرا بالینگوال بودن برای شما مفید است؟

دوزبانگی در دنیای امروز: چرا بالینگوال بودن برای شما مفید است؟

مزایای دوزبانه بودن

طی سالیان دراز پژوهش‌های بسیاری انجام شده است که به بررسی افراد دوزبانه، ویژگی‌های آن‌ها و همچنین مزایا و معایب دوزبانگی روی آن‌ها پرداخته است. در دنیایی که صحبت کردن به زبانی دیگر یک مهارت مهم تلقی می‌شود، بررسی سودمندی‌های دوزبانه بودن برای انتخاب زبان دوم به شما کمک می‌کند.

دوزبانگی یا بالینگوال بودن (Bilingualism) علاوه بر اینکه امکان یادگیری و تعامل با افراد بیشتری را فراهم می‌کند، تأثیرات گسترده‌ای بر عملکردهای مغزی و همچنین مهارت‌های شناختی افراد دارد. به همین دلیل در این مقاله به بررسی این ویژگی‌ها، مزایا و برخی چالش‌های دوزبانه بودن می‌پردازیم.

📞 آیا می‌خواهید از مزایای دوزبانه بودن بهره‌مند شوید؟
🔗 همین حالا وقت مشاوره خود را در سایت ما رزرو کنید و با متخصصان در مسیر یادگیری زبان دوم و ارتقای مهارت‌های شناختی همراه شوید!

چند درصد جمعیت دنیا دوزبانه هستند؟

پژوهش‌های آماری نشان می‌دهند که در حدود 43 درصد از مردم جهان دوزبانه هستند. این یعنی بیش از نیمی از جمعیت جهان این توانایی را دارند که به بیش از یک زبان صحبت کنند. این موضوع در مناطقی مانند اروپا و آسیا که تنوع زبانی زیادی دارند، شایع‌تر است. در آمریکا نیز حدود 20 درصد کودکان به زبان دیگری به جز انگلیسی در خانه صحبت می‌کنند، که نشان‌دهنده تأثیرات گستردۀ دوزبانگی روی کودکان است.

در مقابل بالینگوال بودن، تک زبانه بودن (Monolingualism) را داریم. میانگین تک‌زبانه بودن در دنیا چیزی در حدود 40 درصد است. همچنین افراد سه‌زبانه یا Trilingual هم 13 درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

این آمار نشان‌دهندۀ این است که دوزبانگی یا حتی چندزبانگی در دنیا نسبت به تک‌زبانی آماری رو به رشد دارد. علاوه بر مسائل جغرافیایی که می‌تواند باعث یادگیری زبان دوم شود، گسترش تکنولوژی، راحت‌تر شدن سفرها و ارتباط داشتن با سایر مناطق دنیا و جهانی‌شدن علم و اطلاعات ازجمله عواملی هستند که بر اشتیاق و انگیزۀ افراد مختلف برای یادگیری زبان‌های دوم و سوم تأثیر می‌گذارد.

خصوصیات افرادی که دوزبانه هستند

در گذشته این‌طور تصور می‌شد که دوزبانگی به‌ویژه در کودکی باعث کندشدن عملکرد افراد بالینگوال می‌شود؛ اما پژوهش‌های امروزی کاملاً خلاف این موضوع را ثابت کرده‌اند.

افرادی که برای یادگیری زبان‌های دوم و سوم تمرین می‌کنند به دلیل تلاش برای یادگیری یک مهارت جدید، پایانه‌های عصبی و نورون‌های مغزی‌شان را تقویت می‌کنند. تقویت مغز با دوزبانگی یکی از راه‌های جلوگیری از بروز بیماری‌هایی نظیر آلزایمر در کهن‌سالی است.

همچنین مطالعات نشان داده‌اند افراد بالینگوال دارای مهارت‌های شناختی قوی‌تری نسبت به افراد تک‌زبانه هستند. دوزبانگی با تقویت نیروی تمرکز به افراد کمک می‌کند تا به عملکردهای بهتر محیطی دست پیدا کنند. همچنین بالینگوال بودن به دلیل توانایی برقراری ارتباط با طیف بیشتری از مردم، در فعالیت‌های اجتماعی و شغلی نیز باعث شکوفایی افراد می‌شود.

🌟 دوزبانه بودن؛ دری به سوی توانمندی‌های بی‌پایان!

📲 به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید و مطالب بیشتری درباره مزایای دوزبانگی، تکنیک‌های یادگیری زبان و رازهای موفقیت در ارتباطات چندزبانه کشف کنید!

دوزبانگی
                                                                                                                                             دوزبانگی

معایب دوزبانگی

اگرچه دوزبانگی مزایای بسیاری دارد اما با چالش‌هایی هم همراه است. برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که افراد بالینگوال ممکن است در بازیابی سریع واژگان از حافظه به‌ویژه برای کلمات پیچیده یا ناآشنا کمی دشواری داشته باشند.

برخی پژوهش‌ها در گذشته نیز به این مسئله اشاره داشته‌اند که دوزبانگی در کودکان می‌تواند روی عملکردهای شناختی آن‌ها تأثیر منفی داشته باشد. اما باتوجه‌به پژوهش‌های جدید در حوزه‌های مختلف علوم اعصاب و شناختی، این چالش‌ها و مشکلات با تردیدهای جدی روبه‌رو شده‌اند؛ و به نظر می‌رسد این عملکردهای منفی در بازۀ زمانی کوتاه‌مدتی اتفاق می‌افتند و نمی‌توان آن‌ها را مشکلاتی دائمی دانست.

آیا افراد دوزبانه متمایز هستند؟

باتوجه‌به مزیت‌هایی که دوزبانگی برای افراد در پی دارد می‌توان گفت بالینگوال‌ها هم در مهارت‌های شناختی متمایز هستند و هم به‌واسطۀ دانش زبانی بیشتر خود اغلب درک عمیق‌تری از فرهنگ‌ها و جوامع مختلف دارند. آن‌ها می‌توانند به‌راحتی بین زبان‌ها و فرهنگ‌ها حرکت کنند که این موضوع در ارتباطات بین‌فردی و نحوۀ دیدگاه‌ها و نگرش آن‌ها به جهان بسیار تأثیرگذار است.

پژوهش‌هایی که در سوییس انجام شده است نشان می‌دهد دوزبانگی و چندزبانگی تأثیر مستقیمی روی میزان درآمد افراد، بهره‌وری شرکت‌ها و حتی درآمد ناخالص ملی دارد. سوییس کشوری چندزبانه است که مردم در بخش‌های مختلف آن به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانش صحبت می‌کنند. این چندزبانی و ارتباطات تجاری راحت‌تر با کشورهای هم‌زبان، حدود ۱۰ درصد از تولید ناخالص ملی سوییس را تحت‌تأثیر مستقیم خود قرار داده است.

پژوهش دیگری هم در خصوص چندزبانگی در ایالات متحده انجام شده است که نشان می‌دهد بالینگوال بودن افراد در این کشور مزیت‌های اقتصادی قابل‌توجهی به همراه دارد. ازجمله اینکه به دلیل توانمندی‌های بیشتر افراد چندزبانه حقوق سالانه افراد بالینگوال می‌تواند تا سقف ۳۰۰۰ دلار بیشتر از افراد تک‌زبانه افزایش داشته باشد.

🌟 آیا دوزبانگی می‌تواند زندگی شما را تغییر دهد؟

📬 به کانال تلگرام ما بپیوندید و از اطلاعات جذاب درباره مهارت‌های دوزبانگی، تأثیر آن بر موفقیت شخصی و حرفه‌ای و نکات یادگیری زبان بهره‌مند شوید!

بررسی ساختار مغز و اهمیت زبان در افراد دوزبانه

مادۀ خاکستری مغزی جزئی ضروری از مغز انسان است که نقش‌های مختلفی از جمله حافظه، یادگیری، توجه و کنترل ماهیچه‌ها، عملکرد شناختی و… را بر عهده دارد. باتوجه‌به تأثیرات مثبت دوزبانگی روی عملکرد افراد بالینگوال، پژوهش‌هایی صورت گرفته تا تأثیر یادگیری زبان دوم بر قشر خاکستری و ساختار مغز افراد دوزبانه را بررسی کنند.

پژوهشگرهای دانشگاه جورج تاون روی دو گروه از افراد انگلیسی‌زبان و انگلیسی-اسپانیایی‌زبان آزمایش‌هایی انجام دادند. در نتیجۀ این تحقیقات دریافتند که میزان مادۀ خاكستری در افراد بالینگوال انگلیسی-اسپانیایی بيشتر از حجم مادۀخاكستری در مغز افراد مسلط به یک زبان است. این تفاوت در ساختار مغزی دوزبانه‌ها باعث افزایش عملکردهای مثبت آن‌ها در بخش‌های حافظه، استدلال، انعطاف‌پذيری، حل مسائل و تمامی مواردی است که با برنامه‌ريزی و اجرايی كردن برنامه‌ها سروكار دارند. درواقع بیشتر بودن حجم مادۀ خاکستری مغز به معنای توانايی بهتر و بیشتر بالینگوال‌ها در مديريت این فعاليت‌هاست.

سایر پژوهش‌ها دربارۀ تفاوت ساختار مغزی بالینگوال‌ها همچنین نشان داده است که دوزبانگی به افزایش ذخایر شناختی (cognitive reserve) و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با کهولت سن مانند آلزایمر کمک می‌کند. افراد دوزبانه اغلب دارای حافظه و کنترل اجرایی بهتری نسبت به تک‌زبانه‌ها هستند . این موضوع نشان‌دهندۀ تأثیر مثبت و اهمیت بالای دوزبانگی بر ساختار مغز است.

افراد دوزبانه هنگام بروز مشکل چگونه واکنش نشان می‌دهند؟

گفتیم که بر اساس پژوهش‌ها، ساختارهای مغزی افراد بالینگوال تغییرات مثبتی به‌ویژه در بخش قشر خاکستری و امور استدلالی و مدیریتی دارند. همچنین افرادی که دوزبانگی دارند به دلیل آشنایی با فرهنگ و نظرات بخش بزرگ‌تری از انسان‌ها توانایی‌های شناختی و ارتباطی بهتری نسبت به سایر افراد از خود نشان می‌دهند.

به همین دلیل افراد بالینگوال در مواجهه با مشکلات توانایی بالاتری برای مدیریت تضادها و تعارضات دارند. دوزبانه‌ها به طور معمول در حل مسائل پیچیده و تصمیم‌گیری‌های سریع توانایی‌های ویژه‌ای از خود بروز می‌دهند.

تحقیقات نشان داده است افرادی که دوزبانگی دارند، سریع‌تر می‌توانند اطلاعات غیرضروری را از ذهن خود فیلتر کنند و تمرکز خود را بر اطلاعات ضروری قرار دهند. برای همین توانایی آن‌ها در مدیریت استرس و واکنش به بحران‌ها می‌تواند کارآمدتر از سایر افراد باشد.

سخن آخر

دوزبانگی یکی از بزرگ‌ترین دارایی‌های شناختی و فرهنگی افراد است. این مهارت می‌تواند در طول زندگی افراد نه‌تنها به بهبود مهارت‌های زبانی آن‌ها بلکه به تقویت عملکردهای مغزی و حتی کاهش ریسک بیماری‌های مغزی و روانی هم کمک کند. علاوه بر این، دوزبانگی به افراد کمک می‌کند که فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های متفاوتی را بشناسند و از این راه بتوانند ارتباطات گسترده‌تری با دیگران برقرار کنند.

در این مقاله سعی کردیم شما را با مزایای دوزبانه بودن و ویژگی‌ها و تأثیرات مثبت آن آشنا کنیم. اگر شما هم تجربه‌ای از دوزبانگی دارید، خوشحال می‌شویم با ما به اشتراک بگذارید. می‌توانید در قسمت کامنت‌ها، نظرات و دیدگاه‌های خود را دربارۀ این موضوع برایمان بنویسید.

🌐 یک قدم به سمت آرامش و موفقیت بردارید!

🔗 برای رزرو مشاوره و بهره‌گیری از خدمات تخصصی ما:

منتظر شما هستیم تا با هم مسیر بهتری را آغاز کنیم!

منبع

https://www.carmarthenshire.gov.wales

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *