8 قانون برای پایان دادن به روابط

Melancholy_-_Edgar_Degas

 

هشت قانون برای پایان دادن به روابط

مقدمه

ما در جوامعی زندگی می‌کنیم که قوانین و مقررات سخت‌گیرانه‌ای برای کوچک‌ترین تخلفات وجود دارد. ممکن است مجبور شویم تقریباً معادل یک ماه حقوقمان را برای انداختن یک دستمال کاغذی در پارک یا رانندگی با سرعت ۲۲ مایل در ساعت داخل یک جاده خالی در ساعت ۳ صبح جریمه شویم.

اما در دنیای به‌ظاهر قانونمند ما، یک حوزه وجود دارد که تقریباً هیچ قانونی بر آن حاکم نیست، آنهم روابط انسانی است. مگر در مواردی که خشونت یا سوءاستفاده شدید رخ دهد، وگرنه عملاً هیچ قانونی وجود ندارد که نحوه برخورد با روابط را تعیین کند. ما می‌توانیم بدون هیچ پیامدی، هشت سال از عمرمان را با کسی سپری کنیم و سپس، درست در زمانی که تمام گزینه‌های دیگر آن فرد بسته شده‌اند، به سادگی به او بگوییم که عاشق فرد دیگری شده‌ایم و تا شب از زندگی‌اش بیرون برویم. در مقابل فرد رهاشده، کاری جز گریه کردن و از دست دادن آرامش روانی‌اش نمی‌تواند انجام دهد.

اما حتی اگر هیچ مجازاتی قانونی برای این کار وجود نداشته باشد، این به معنای نادیده گرفتن مفهوم درستی و نادرستی نیست. اصولی نانوشته وجود دارند که تمامی افراد شرافتمند و باوجدان در مورد پایان دادن به روابط آن‌ها را درک می‌کنند. در اینجا، هشت قانون مهم برای پایان دادن به روابط، در قالبی اخلاقی ارائه شده‌اند:

 

یک کد اخلاقی برای پایان دادن به عشق

۱. اگر مجبورید به آن‌ها آسیبی عاطفی وارد کنید، این کار را انجام دهید، اما وقت بیشتری از آن‌ها تلف نکنید:

بی‌نهایت بی‌رحمانه است که وانمود کنید متوجه نشده‌اید شریک زندگی شما ممکن است زمان محدودی برای ازدواج، تشکیل خانواده یا تغییر مسیر شغلی داشته باشد. همان لحظه‌ای که متوجه می‌شوید این رابطه به نتیجه نمی‌رسد، همان لحظه‌ای است که باید حقیقت را با آن‌ها در میان بگذارید. این کار را به بعد از تعطیلات، پایان سال آینده یا شاید چند سال بعد موکول نکنید. علاوه بر تمام رنج‌هایی که ممکن است به آن‌ها وارد کنید، آینده‌شان را هم از آن‌ها نگیرید.

 

۲. یا آن‌ها را بی‌نهایت دوست داشته باشید یا از رابطه خارج شوید.

اگر به آن‌ها افتخار نمی‌کنید، اجازه دهید شخص دیگری این کار را انجام دهد. اگر واقعاً باور دارید که می‌توانید «گزینه بهتری» داشته باشید، بروید و این گزینه را پیدا کنید. به یاد داشته باشید که «گزینه جایگزین» شما ممکن است همین حالا «گزینه اصلی» فرد دیگری باشد. یا با تمام وجود عشق بورزید، یا اصلاً عشق نورزید.

 

۳. شاید نتوانید از بروز افکار خیانت‌آمیز جلوگیری کنید،

اما هیچ الزامی برای عمل کردن بر اساس آن‌ها وجود ندارد. خیانت را به درد ناشی از رها شدن اضافه نکنید.

 

۴. آن‌ها را مجبور نکنید رابطه را تمام کنند، در حالی که این شما هستید که می‌خواهید از رابطه خارج شوید.

ناراحتی‌تان را با رفتارهای دوپهلو و سرد نشان ندهید تا آن‌ها آن‌قدر آزرده شوند که برای بقای خود، مجبور شوند رابطه را ترک کنند. وقتی از رابطه خسته‌ شده‌اید، صریحاً این موضوع را بیان کنید. مبهم صحبت نکنید و سپس وقتی از شما می‌پرسند، بگویید که هنوز آن‌ها را دوست دارید. کاری نکنید که سلامت روانی‌شان را زیر سؤال ببرند و خودشان را به‌عنوان کسی که خواهان پایان رابطه است ببینند، در حالی که هنوز عاشقانه به شما علاقه دارند. حس گناهی را که ناشی از تصمیم شماست، اما شما شجاعت اجرای آن را ندارید، به آن‌ها منتقل نکنید.

 

۵. زمانی که دلیل ترک شدن را نمی‌دانیم، درد بسیار بیشتری احساس می‌کنیم.

ذهنمان مدام به این فکر می‌افتد که شاید اشتباهی رخ داده و آن‌ها به‌زودی متوجه این اشتباه خواهند شد. بنابراین، توضیحی شفاف و منسجم به طرف مقابل بدهید که چرا این رابطه نمی‌تواند ادامه پیدا کند و هرگز هم کارساز نخواهد بود. توضیحی که حتی در میانه‌های شب هم برایشان منطقی و قابل‌قبول باشد و آن‌ها را از رنج تفکرات بی‌پایان نجات دهد. اگر به‌ اندازه کافی بزرگسال هستید که وارد یک رابطه شوید، به‌اندازه کافی بالغ نیز هستید که با کلمات ساده و روشن دلیل خروج خود را توضیح دهید.

 

۶. بیش‌ از حد تلاش نکنید که «مهربان» باشید.

اجازه دهید – حداقل برای مدتی – از شما دلخور شوند. آن‌ها برای نجات خودشان به این احساس نیاز دارند. علاوه بر همه این‌ها، اصرار نکنید که تصویر خوبتان را در ذهنشان حفظ نمایید.

 

۷. از مسیرشان کنار بروید.

آن‌ها دوستان واقعی خودشان را دارند و نیازی به حضور یک فرد مبهم ندارند که مدام آن‌ها را در مورد جایگاهشان در رابطه دچار تردید کند. هر رفتار محبت‌آمیزی که پس از پایان رابطه انجام دهید، ممکن است به اشتباه به‌عنوان نشانه‌ای از امید تعبیر شود. در صورت نیاز، اجازه دهید که شما را فراموش کنند.

 

۸. وانمود نکنید که هیچ قانونی وجود ندارد.

این قوانین به همان وضوح قوانینی هستند که در کتاب‌های حقوقی آمده‌اند – و دادگاه وجدان انسانی آن‌ها را به رسمیت می‌شناسد. در یکی از دردناک‌ترین لحظاتی که ممکن است برای کسی رقم بزنید، انسانیت خود را حفظ کنید. و دعا کنید که اگر – و به احتمال زیاد زمانی که – نوبت شما فرا رسید، شخص دیگری نیز همین کار را برای شما انجام دهد.

 

این مقاله با عنوان Eight Rules for Ending Relationships در وبسایت مدرسه تجربه زندگی منتشر شده است. این مقاله توسط هیت مولفان تاو ترجمه شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *